Hvordan bruges en hjertestarter?

Hjertestarteren er en kyndig hjælper i enhver nødsituation, der drejer sig om liv eller død. Måske frygter du, at du kommer til at gøre noget forkert, hvis du kommer ud for en situation, hvor førstehjælp er nødvendigt. Først og fremmest er det værd at huske på, at du ikke kan gøre noget forkert, når du gør brug af hjertestarteren.

Du vil blive guidet igennem hele forløbet, hvilket skaber stor tryghed for mange. Det værste der kan ske er, at du ikke gør et forsøg på at redde liv - hvert minut tæller, indtil ambulancen når frem.

Sådan bruges en hjertestarter

En hjertestarter er en særlig intelligent maskine, som ved hjælp af elektriske stød kan genstarte hjertet i tilfælde af hjertestop. Maskinen fungerer ved, at du placerer to elektroder på brystet, hvorefter du følger den stemmeguidede instruktion. Med andre ord bliver du trin for trin guidet i, hvad du skal gøre ved hjertestarter brug.

Hjertestarter instruktion i korte træk:

  • Start med at trykke på tænd-knappen eller åbne låget.
  • Herefter bliver du guidet igennem hvert enkelt trin for hvad du skal gøre. Hjertestarteren fortæller, hvornår du skal give hjertemassage, kunstigt åndedræt og hvordan du placerer elektroderne på brystet.
  • Når elektroderne er sat på, foretager hjertestarteren en hjerteanalyse for at afgøre om der skal stødes, eller om du skal fortsætte med hjertemassage.

Hjertestartere redder liv

Måske har du allerede stødt på adskillige hjertestartere rundt omkring i det offentlige rum. I årenes løb har flere overlevet et hjertestop takket være hjertestarteren. Faktisk er chancen for overlevelse tredoblet siden 2003. Chancen for overlevelse efter et hjertestop øges med 60-75 %, når hjerte-lungeredning kombineres med en hjertestarter i minutterne efter hjertestoppet.

Du er velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker at forhøre dig om muligheden for en hjertestarter på din arbejdsplads, sportsklub eller lokalområde. Hjertestarter prisen varierer alt efter hvilken størrelse, funktioner og tilbehør, du vælger. Men alt i alt er pengene godt givet ud for hvert liv der reddes. - Her kan I se vores hjertestarter priser

Vi anbefaler altid vores kunder at registrere deres hjertestartere på hjertestarter.dk, så flere kan være med til at redde liv.

Kan alle bruge en hjertestarter?

Det er ikke nødvendigt at have taget kursus i brugen af en hjertestarter, da alle som udgangspunkt kan anvende en hjertestarter - også de lidt ældre børn. Har du tidligere taget et førstehjælpskursus, vil det naturligvis være med til at gøre dig mere tryg under situationen. Du kan ikke gøre noget forkert eller gøre mere skade på personen, og så snart du har trykket på startknappen eller åbnet lågen, fortæller maskinen dig præcis hvad du skal gøre trin for trin.

Gør samfundet til et tryggere sted

Vil du være med til at redde endnu flere liv, og gøre det offentlige rum til et tryggere sted at færdes? Køb en hjertestarter gennem First-8 og vælg mellem en lang række hjertestartere, som alle overholder Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Som kunde skal du føle dig tryg hele vejen rundt. Og derfor vejleder vi dig gerne i, hvilken model der passer bedst til lige netop jeres behov. Vi er også behjælpelige med opsætning og vedligeholdelse af din hjertestarter. Slip for bekymringerne og hør mere om mulighederne for en serviceaftale - så sørger vi for, at den altid er fuldt funktionsdygtig.

Vi glæder os til at høre fra dig

Kontakt vores kundeservice: +45 42 90 92 92

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.