Hjertestarter app

Alle har efterhånden downloadet App på deres smartphone, som gør dagligdagen lettere. Vi har apps til vores netbank, mobilepay, streamingtjenester til musik og sociale medier for bare at nævne nogle af de mest kendte. Der er selvfølgelig også udviklet forskellige apps til førstehjælps, men kender du dem? Hvis ikke så er her et overblik over de bedste hjertestarter apps på markedet. Alle disse apps er gratis, og vil kunne hjælpe dig i forskellige situationer.

 

Hjertestarter-App:

På baggrund af anbefalinger om en mobil løsning fra Sundhedsstyrelsen har TrygFonden udviklet en Hjertestarter app, som kan vise dig vej til den nærmeste hjertestarter.

App’en kan dog kun vise vej til hjertestartere, der er registeret på www.hjertestarter.dk. Såfremt hjertestarteren er registreret her, vil alarmcentralen ligeledes kunne guide førstehjælpere hen til en tilgængelig hjertestarter.

Derfor anbefaler vi altid, at man registrerer sin hjertestarter på hjertestarter.dk, da det kan være med til at redde andres liv. Vi anbefaler også, at hjertestartere sættes op udendørs, så flere kan få nytte af dem. Det kan man roligt gøre, for det er meget sjældent, at hjertestartere bliver stjålet eller udsat for hærværk.

Hjertestarter-app’en indeholder en guide til, hvordan man udfører sin hjerte-lunge-redning.

App’en er gratis og kan hentes til iPhone og Android.
Læs mere om app’en, og lær hvordan den virker på: www.hjertestarter.dk

Hjerteløber-App:

Hvis der sker et hjertestop, handler det om hurtigst at igangsætte hjerte-lunge-redning. Hvert år rammes cirka 10 danskere om dagen af hjertestop uden for landets hospitaler. Ud af disse, er det kun 1 der overlever.

For hvert minut efter et hjertestop, hvor der ikke ydes livreddende førstehjælp, reduceres chancen for overlevelse med 10%. Studier har vist, at chancen for overlevelse stiger betydeligt, når der udøves hjerte-lunge-redning i kombination med en hjertestarter inden for 3-5 minutter efter hjertestoppet.

TrygFonden har på den baggrund igangsat et projekt kaldet TrygFonden Hjerteløber, som organiserer frivillige, der melder sig til at træde til, når der sker et hjertestop i deres område.

En hjerteløbers formål er hurtigt at træde til med hjerte-lunge-redning og hjertestarter, inden ambulancen ankommer, så endnu flere kan overleve hjertestop uden for hospital. Alarmcentralen sender den nærmeste hjerteløber direkte ned til ulykkesstedet. Samtidigt har Alarmcentralen mulighed for at guide hjerteløberen mod den nærmeste hjertestarter, for at tage denne med på vejen til personen med hjertestop.

Hjerteløber-projektet er etableret i flere regioner i Danmark, og stadigt flere hjerteløber-netværk kommer til.

App’en er gratis og kan hentes til iPhone, Android og Windows Phone.
Læs mere om app’en, og lær hvordan den virker på: www.hjertestarter.dk

Kan du redde liv?

Forskere og Hjerteforeningen anbefaler, at der sættes flere hjertestartere op lokalt og flere lærer at yde førstehjælp. Det er nemlig kombinationen af en tilgængelig hjertestarter og evnen til at yde hjertestop, der virkelig gør en forskel, når uheldet er ude.

Det kan dog godt være noget af en mental udfordring pludselig, at skulle yde førstehjælp, hvis det er nødvendigt. Mange er lidt i tvivl og har mange spørgsmål. Det er helt naturligt, for når situationen opstår, så er det jo her og nu – og hvert sekund tæller!

Hos First-8 tror vi på, at det skal være let for alle at lære førstehjælp, og at alle skal føle sig trygge og sikre ved, at yde førstehjælp den dag situationen opstår. Derfor er vores førstehjælpskursus altid delt ligeligt mellem praktisk øvelser og teori.

Vi mener, at den bedste indlæring sker, når teori og praksis kombineres. Gennem praksisnære scenarier, sørger vi for at inddrage kursisterne, så de får lov at udføre de forskellige teknikker på hinanden og på vores førstehjælpsdukker. På den måde sørger vi for, at kursisterne føler sig mere komfortable og trygge i brugen af de forskellige teknikker

 

https://www.first-8.dk/foerstehjaelpskursus/
https://www.first-8.dk/hjertestarter/

Vi glæder os til at høre fra dig

Kontakt vores kundeservice: +45 42 90 92 92

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.