FirstAED

Jeg hørte for første gang om FirstAED i et nyhederne på P3 – hvor de kort blev præsenteret og beskrevet.

Kort fortalt har de udviklet et system, som skaber bånd og reaktion mellem alarmcentralen og et korps af frivillige førstehjælpere bestående af ca. 170 personer.

Det betyder at når en person ringer til alarmcentralen, for at få en ambulance til etc. et hjertestop, så sender systemet automatisk en besked til de førstehjælpsuddannede hjælpere i nærheden som er registeret på FirstAED. De aktive personer i x km radius, som kan hjertemassage, har en hjertestarter, kan kontrollere trafikken ved trafikuheld bliver derved alarmeret og tilkaldt via deres smartphone med GPS via FirstAED.

Systemet er velfungerende på Langeland, som er det første sted hvor dette blev indført.

På Langeland var dem gennemsnitlige responstid fra kontakt til ambulance ankomst 12 minutter. Ved hjælp af FirstAED er den gennemsnitlige tid til hjælp blevet sat ned til ca. 4 minutter. I evalueringsperioden på 24 måneder og 600 opkald er der i 95% af tilfældene ankommet en frivillig akuthjælper før ambulancen.

Fakta om hjertestop

Vi skrev tidligere fakta om hjertestop uden for hospital: https://first-8.dk/fakta-hjertestop-uden-for-hospital/
Det viser sig at hvis hjernen er uden ilt (hjertestop etc.) i over 4-6 minutter begynder hjernen at dø. Derefter reduceres muligheden for overlevelse med ca. 10% for hvert minut der går.

Lige nu kæmper FirstAED med at de forskellige regioner over hele landet prøver at udvikle og implementere deres egne og andre systemer. Disse systemer taler ikke sammen på tværs af regionsgrænserne.
Dette giver nogle katastrofale problemer, da akuthjælpere ikke bliver kontaktet af andre systemer, og dette resultere i værste tilfælde i dødsfald.

FirstAED har nu valgt også at udvikle deres systemer i England og Tyskland.

http://firstaed.com/da/

Følg med og vær med til at sprede budskabet – De gør virkelig en forskel med denne app.

Vi glæder os til at høre fra dig

Kontakt vores kundeservice: +45 42 90 92 92

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.