Brandslukker - Din Guide til den rigtige slukker!

Myndighederne stiller krav til mange virksomheder om at erhverve sig en brandslukker. Med en brandslukker fra First-8 får du en kvalitetsslukker med de rigtige slukkertal samt et produkt der dækker dine behov, hvad enten det er til din virksomhed eller private hjem.

Hvad er forskellen på udvalget af brandslukkere?

Der findes forskellige typer af brandslukkere, der er velegnet til forskellige situationer, hvor indholdet af brandslukkeren er afgørende. Du bør derfor overveje hvilket indhold i din brandslukker der bedst slukker den type brand, der kan opstå ved placeringen af din slukker.

 • Pulverslukker: Mest anvendelig til slukning af brande i faste stoffer (eks. træ, papir, flydende væsker såsom benzin og olie).
 • CO2-slukker: Særligt velegnet til elinstallationer, men kan også benyttes til slukning af væskebrand (eks. olie, fedt, friture, benzin og tjære).
 • Skumslukker: Anvendes ofte til slukning af flydende brande.
 • Friture skum: Bedst egnet til at slukke friturebrande.
 • Vandslukker: Benyttes ofte til slukning af brande i faste stoffer.
 • 112-brandspray: En sæbebaseret blanding, som ikke tilfører skader ved slukning, og skal heller ikke serviceres. Den fylder ikke mere end en mælkekarton.
 • 112-brandslukker, 6 liter: Dækker et større område og kan ligeledes dække et lovpligtigt brandmateriale.

Hvilken type brand gør sig gældende?

Brandklasser er det afgørende for, hvilken type brand der er tale om. De forskellige typer af brande skal slukkes med forskellige slukningsmidler. Det er ikke alle materialer der reagerer på samme slukningsmidler og derfor er det vigtigt du nøje udvælger, hvilken type slukker du skal bruge i dit tilfælde.

Hvad skal du være opmærksom på når du køber en brandslukker?

Inden du beslutter dig for at købe en brandslukker, skal du overveje hvad du regner med der skal slukkes. Tabellen nedenfor giver dig et overblik over de forskellige typer af brandslukkere og deres funktion.

Hvorfor skal du have en brandslukker i lokalet?

Der opstår brande hver eneste dag, både i private hjem og i virksomheder. Det er derfor vigtigt, at man har de rigtige midler til at slukke branden, og derved mindske skaderne. Hvis du er på udkig efter en brandslukker til din virksomhed, skal du som det første kontakte de lokale brandmyndigheder, som kan oplyse dig om hvilke regler der gør sig gældende inden for din kommune.

Hvilken brandslukker anbefaler vi?

Hos First-8 forhandler vi 112-brandslukkeren, der er ideel til slukning af brande der kan opstå i sommerhuset, på båden, på motorcyklen, i køkkenet eller på værkstedet osv., idet den med sin lille størrelse er let at transportere og have med på farten. Fordelene ved at vælge denne brandslukker er bl.a.:

 • Den er nem at anvende.
 • Den er meget effektiv ved brug.
 • Den er frostsikker ned til -30 grader.
 • Den slukker hurtigt små brande og kræver ingen vedligeholdelse eller service.
 • Den har en lang holdbarhed på 5 år.

Vi anbefaler at købe en 6-liters 112-brandslukker til din virksomhed, hvor du selv kan udføre det lovpligtige eftersyn if. guide. Derudover anbefaler vi private at købe en 112-brandslukker på spraydåse.

Køb din brandslukker her

Vi glæder os til at høre fra dig

Kontakt vores kundeservice: +45 42 90 92 92

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.