Hvordan bruger jeg en hjertestarter?

 

At vide, hvordan man bruger en hjertestarter, kan være livreddende i en nødsituation. Hjertestartere er enkle og nemme at bruge, og kan være med til at genstarte en persons hjerte, hvis det stopper med at slå. I det følgende vil vi give en trin-for-trin vejledning i, hvordan man bruger en hjertestarter.

Først og fremmest, skal du sørge for at ringe 112 og bede om hjælp, så snart du finder en person, der har mistet bevidstheden og ikke trækker vejret. Dette er meget vigtigt, da det er livsvigtigt, at personen får professionel hjælp så hurtigt som muligt. Mens du venter på hjælpen, kan du begynde at bruge hjertestarteren

 

Image
En trin-for-trin vejledning

  1. Tænd for hjertestarteren ved at trykke på tænd/sluk-knappen. En stemme vil vejlede dig igennem processen med at bruge hjertestarteren. Dette kan være en god idé, da det kan hjælpe dig med at følge trinene og sikre, at du bruger hjertestarteren korrekt.

  2. Åbn personens bluse og gør brystkassen fri, så hjertestarteren kan placeres direkte på brystkassen. Dette er vigtigt, da elektroderne skal være i kontakt med personens hud for at kunne levere stød til hjertet.

  3. Åben de elektroder, der sidder fast på hjertestarteren, og fjern beskyttelsesfilmen fra dem. Dette skal gøres forsigtigt, så elektroderne ikke beskadiges.

  4. Placer elektroderne på brystkassen, som angivet af stemmen i hjertestarteren. Elektroderne skal placeres på brystbenet og på brystmusklen, og de skal være i kontakt med huden. Det er vigtigt, at elektroderne placeres korrekt, så hjertestarteren kan levere stød til det rette område på brystkassen.

  5. Når elektroderne er på plads, vil hjertestarteren begynde at måle hjertets rytme. Hvis der stødbar rytme, vil hjertestarteren begynde at levere stød til person når du trykker på knappen

Se vores udvalg af hjertestarter her
Image